Koophuizen zoeken

Waar op letten bij het kopen van een tuinhuis?

Geplaatst op

Een huis kopen is vaak een cruciale beslissing, maar het kopen van een tuinhuis is minstens net zo belangrijk. Dit wordt echter vaak onderschat. Met de onderstaande tips kun jij een tuinhuis kiezen wat perfect bij je tuin, huis en smaak past!

1.Kijk naar het formaat van een tuinhuis

Hoewel een tuinhuis erg mooi kan zijn, wil je voorkomen dat deze te aanwezig is in je tuin. Het is daarom erg belangrijk om te kijken naar het formaat van je tuinhuis. Hierbij is het van belang om na te gaan hoeveel ruimte je over wilt houden voor een terras of een veranda en hoeveel groen je nog in je tuin wilt hebben. Mocht je toch een groot tuinhuis nodig hebben maar een groene tuin ook een wens zijn, dan kun je er voor kiezen om een plant als klimop aan de zijkant tegenaan te laten groeien!

2. Kies tussen een model met of zonder overkapping


De keuze om wel of geen overkapping te nemen is vaak gebaseerd op het formaat van je tuinhuis. Veel mensen vinden het fijn om tijdens een buitje ook nog buiten te blijven zitten, of een overkapping gezellig te maken met een haardvuur of warmte lampen. Hierdoor wordt je tuinhuis natuurlijk wel weer een stuk groter.

3. Let op de houtdikte van het materiaal

Dit is vooral een erg praktische tip. Tuinhuizen worden vrijwel altijd gemaakt van hout. Het is hierbij belangrijk om voor een dikke houtsoort te kiezen. Dit zorgt ervoor dat het binnenin het tuinhuis wat warmer zal zijn. Zo kun je zo lang mogelijk van je tuinhuis genieten!

4. Neem een kleur die bij je tuin past

Een groot voordeel aan een houten tuinhuis, is dat je het in elke kleur kan verven die je wilt. Dit betekent natuurlijk ook dat het altijd weer overgeverfd kan worden wanneer je op een kleur bent uitgekeken. Het is echter wel belangrijk dat je of een kleur kiest die goed bij je tuin past, of dat het juist een mooi contrast is. Een risico is bij deze tweede optie wel dat het snel rommelig kan worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden