Koophuizen zoeken

Voorkom optrekkend vocht, voorkom schade

Geplaatst op

Als eigenaar van een woning wil je natuurlijk dat deze heel veel jaren op een goede manier bewoonbaar is en dat schade zoveel mogelijk vermeden kan worden. In deze blog willen we je graag meer vertellen over hoe je dit kunt bereiken. Zo is er een grote vijand van elke huiseigenaar, namelijk optrekkend vocht en de problemen die daaruit voorkomen. Je wilt optrekkend vocht tegengaan. Maar hoe? We nemen het in deze blog graag met je door. Lees dus snel verder, want zo kun je een helemaal ellende met je woning besparen. 

Optrekkend vocht is een grote sloper 

Wanneer kun je woning te maken krijgen optrekkend vocht dan kun je er vanuit gaan dat er na verloop van tijd (en dat kan al heel snel zijn) aanzienlijke schade aan de woning optreedt. Zo is het mogelijk dat bijvoorbeeld houten vloeren onder toedoen van vocht allerlei rottingsproces kan krijgen of dat er de gevreesde huiszwam zich gaat nestelen. Dit laatste is heel erg slecht voor de houten onderdelen van je woning. Er zijn aanzienlijk veel gevallen waarbij een totale woning gesaneerd moet worden omdat de zwam overal in gaat zitten. Natuurlijk wil je dit voorkomen Dit kun je dus voorkomen door optrekkend vocht te weren. Maar hoe doe je dat?

Zorg voor goede isolatie 

De beste manier om optrekkend vocht in bijvoorbeeld de kelder op de woonkamer tegen te gaan, is te zorgen voor een uitstekende isolatie van de vloer en de wanden van de woning. In Nederland zijn er toch nog wel wat huizen die niet 100% goed geïsoleerd zijn. We hebben het dan over verouderde isolatie. Ook kan het zijn dat een kelder bijvoorbeeld lek is en dat er water omhoog gaat. Wanneer dit dan bijvoorbeeld in de kruipruimte gaat of in de kelder, en dit blijft staan, dan kunnen er dus allerlei vervelende problemen ontstaan, zoals hierboven al benoemd. Neem contact op met bescon.nl. Dan weet je direct wat de mogelijkheden zijn om snel actie te ondernemen wanneer er problemen zijn.

Lees over allerlei interessante zaken als het gaat over koophuizen en meer, check daarvoor onze interessante blogs. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden