Koophuizen zoeken

Scheiden en een huis hebben samen

Geplaatst op

Het komt in Nederland vaak voor dat mensen scheiden. Heel veel huwelijken stranden doordat mensen uiteindelijk toch niet zo goed bij elkaar passen. Ook kunnen er allerlei andere redenen zijn waarom de scheiding aangevraagd wordt. Wanneer je samen een huis hebt, kan het best wel lastig zijn om tot een overeenstemming te komen over hoe hier mee om te gaan. Gelukkig zijn er mediators die je kunnen helpen. Bij mediator eindhoven vind je de kennis en kunde om op te bouwen. Lees er meer over in deze tekst. 

Wat kan een mediator voor je doen?

Het grootste voordeel van het in de arm nemen van een mediator is dat het een onafhankelijke expert is die objectief kan luisteren en ook totaal geen belang heeft bij de eindresultaten van een bepaald traject. Wanneer je in scheiding ligt, is het erg belangrijk om alles goed te regelen, zoals het huis en het lot van de kinderen. Je wilt dit niet allemaal in de rechtszaal of bij een advocaat uit de doeken doen omdat het in de eerste plaats behoorlijk wat geld kost dit bij een advocaat te doen en ten tweede in de rechtszaal het allemaal niet zo privé is als bij een mediator. De gesprekssessies bij de mediator zijn privé en het doel van deze sessies is constructief met elkaar in gesprek te blijven zodat afspraken gemaakt kunnen worden. 

Concrete resultaten 

Het is goed mogelijk om concreet resultaten te krijgen door sessies te doen met de mediator. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een plan op tafel komt waarin alle verschillende punten behandeld worden en waarin staat hoe dingen gaan lopen. Zo moet er bijvoorbeeld een ouderschapsplan gemaakt worden en moet er ook afgesproken worden wie er in het huis gaat wonen. Wanneer een van de partners niet voldoende geld heeft om in de woning te verblijven, dan is het in de regel zo dat deze dan ook niet in het pand blijft wonen. Wanneer het een gedeelde koopwoning betreft, zal de partner die er blijft wonen de ander uit moeten kopen. Al met al zit er behoorlijk wat werk in het afspreken en het op papier zetten van dergelijke afspraken. Uiteindelijk zijn de afspraken bindend. Het plan wordt aan de rechter aangeboden. Die uiteindelijk het huwelijk kan ontbinden. Voor het officiële gedeelte, het ouderschapsplan, is het wel nodig om een advocaat het plan op papier te laten zetten, maar dat kun je dus al vormgeven tijdens de mediator sessies.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden