Koophuizen zoeken

Keramische houtlook tegels en vloerverwarming

Geplaatst op

Een koophuis vinden, is tegenwoordig zo eenvoudig nog niet. Het aanbod is niet zo groot, zeker als het om een nieuwbouwwoning gaat. Wil je een bestaande woning kopen, dan moet je een beetje geluk hebben en ook wel wat fingerspitzengefühl om op het juiste moment het juiste bod uit te brengen. 

 

Maar als het dan eenmaal is gelukt, breekt er een nieuwe fase aan. Je gaat je nieuwe woning inrichten en misschien ook gedeeltelijk verbouwen. Het is ook een mooi moment om de woning duurzaam en energiezuinig te maken. Dat kan bijvoorbeeld door er vloerverwarming in te laten leggen. In deze blog leggen we uit waarom een vloer van keramische houtlook tegels in combinatie met vloerverwarming een uitstekende optie is.

 

De charme van een houten vloer

 

Een vloer van hout straalt warmte uit en heeft een onmiskenbare charme. De vloer ademt klasse en geeft je woning iets authentieks. Niet voor niets hebben veel mensen een parket- of laminaatvloer in huis. Daar begint door de komst van keramische houtlook tegels verandering in te komen. Mensen willen graag blijven genieten van de charme van hout, maar kiezen daarbij nu ook voor keramiek in plaats van echt hout. Dat heeft alles te maken met het feit dat radiatoren steeds vaker plaats maken voor de warmtepomp en vloerverarming die worden ingezet om woningen duurzamer, energiezuiniger en CO₂-neutraal te maken.

 

Keramische tegels beste warmtegeleider

 

Een vloerverwarming straalt warmte uit. Niet alleen heb je daardoor geen last van koude voeten, die warmte wordt vervolgens ook gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Het maakt echter nogal een verschil wat voor soort vloer je boven je verwarming hebt liggen. 

 

Keramische tegels zijn een veel betere warmtegeleider dan hout (parket of laminaat), linoleum of een tapijt. Dit soort vloeren werkt isolerend, waardoor de warmte minder goed kan worden doorgelaten en zich moeilijker en langzamer kan verspreiden. Je moet dus meer energie verbruiken om een ruimte optimaal te verwarmen. Keramische tegels zijn naast goede warmtegeleiders ook goed in staat om de warmte vast te houden. Hierdoor heb je nauwelijks last van warmteverlies.

 

Tegels die sprekend lijken op hout

 

Houtlook tegels zijn nauwelijks te onderscheiden van echt parket. Je hebt met andere woorden een vloer liggen die dezelfde charme heeft als eentje van hout, maar je hebt er extra voordeel van. De houtlook tegels hebben namelijk nauwelijks onderhoud nodig en mocht je eens wat morsen, dan heb je de tegelvloer zo weer schoon. Ook hoef je niet bang te zijn voor krassen. Keramische tegels gaan bovendien lang mee en zijn geschikt voor diverse vertrekken in huis.

 

Uitgebreid assortiment houtlook tegels

 

Als je op zoek bent naar houtlook tegels en je graag wilt kiezen uit een ruim assortiment, kijk dan eens bij Vloerenmantegels. Je vindt er zowel houtlook tegels die warm en knus zijn, licht en minimalistisch als donker en strak.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden