Koophuizen zoeken

Hoe vind ik mijn droomhuis?

Geplaatst op

Het vinden van jouw droomhuis is zo gemakkelijk nog niet. De eerste stap die je zet is het in kaart brengen van wat een huis is dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Op koophuizenzoeker.nl krijg je hulp bij het vinden van de voor jou perfecte woning.

Wat is jouw droomhuis?

De één wil luxe, de ander vooral een groot huis en nog weer iemand anders zoekt een huis in de natuur of in een plezierige omgeving. Hoe dan ook, als jij je droomhuis gevonden en gekocht hebt, begint het eigenlijk allemaal pas. De inrichting vraagt aandacht, maar er is meer. Zo hebben veel mensen te maken met hard leidingwater. In dat kader kan een waterontharder hulp bieden. Maar wat zijn dan de kosten waterontharder?

De voordelen van zacht leidingwater

Voor we de kosten waterontharder bespreken, eerst maar eens over de ontharder. Deze ontkalker onttrekt kalk aan water en maakt van hard leidingwater veel zachter water. Zachter leidingwater heeft voordelen. Zo word je huid en je haar minder droog na het douchen en functioneren jouw wasmachine en vaatwasser veel beter. Hard leidingwater betekent bovendien dat je meer energie kwijt bent. Door de kalkaanslag moet de apparatuur harder werken, dit gaat gepaard met een hogere energierekening. Daardoor gaat je energienota omhoog. De kosten waterontharder zijn dus kosten die je via de lagere energierekening terug gaat verdienen. 

Bij de kosten waterontharder spelen diverse factoren een rol

Kosten waterontharder? Bij de prijs spelen uiteraard verschillende factoren een rol. Gaan we uit van een normale en losse ontharder zonder zoutvat, dan zijn de kosten waterontharder 200 euro en ben je eenzelfde bedrag kwijt aan de montage, 400 euro in totaal dus. Kies je voor een uitvoering met een gemiddeld zoutvat dan ligt de aanschafprijs op 750 euro en de montagekosten rond de 300 euro. De kosten waterontharder lopen dan op naar 1050 euro. Met een groot zoutvat ben je aan kosten waterontharder nog eens 200 euro extra kwijt. 

Toch een interessante investering

Een waterontharder kopen vraagt dus best een investering. De lagere en structureel voordelige energielening maakt de investering echter toch interessant. Na verloop van tijd heb je de investering terugverdiend en bespaar je daarna dus elke maand geld.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden