Koophuizen zoeken

HOE MAAKT EEN SLOTENMAKER EEN AUTO OPEN?

Geplaatst op

Naast deuren in huizen, schuren en garages kun je een slotenmaker ook bellen als je bijvoorbeeld je autosleutels verloren bent. Ze kennen technieken om autodeuren te openen, zonder het te beschadigen. In dit artikel leggen 5 manieren uit hoe slotenmakers dat doen.

Let op: ben je op zoek naar een goede slotenmaker in Spijkenisse? Kijk dan op de website van Slotenmaker Expert.

1.      DE SLEUTEL HERPROGRAMMEREN

Veel moderne auto’s hebben elektrische toegangssystemen waar je geen sleutel voor nodig hebt. Een goede slotenmaker weet deze systemen te herprogrammeren, zodat het slot weer geopend kan worden zonder de deur te beschadigen.

2.      STARTONDERBREKER OPNIEUW INSTELLEN

Een startonderbreker dient als beveiliging tegen diefstal, maar wanneer de onderbreker defect is zal de auto ook met sleutel niet starten. Een slotenmaker met voldoende kennis van autosloten weet dit soort problemen in een handomdraai op te lossen.

3.      AFGEBROKEN AUTOSLEUTEL

Als je sleutel afgebroken is in het slot kan de slotenmaker het verwijderen met een zogenaamde sleutelzuigmachine. Vervolgens kan hij de sleutel namaken, zodat je weer kunt autorijden.

4.      MECHANISCHE CODEERSLEUTEL

Om moderne auto’s met een sleutelloze toegang te ontgrendelen gebruiken slotenmakers een mechanisch decodeerapparaat om de elektrische weerstanden van de auto te bepalen. Op basis hiervan wordt een codeersleutel gemaakt die de auto weer kan openen.

5.      SLIM JIM

Een gereedschap wat daarnaast kan helpen om autosloten te openen is de Slim Jim. Een soort metalen staaf wat tussen het raam en de rubberen rand in de deur wordt geplaatst. Je kent dit gereedschap vast wel uit een Amerikaanse film waar inbrekers het gebruiken om een autodeur te openen. Hoewel het gebruik hiervan er gemakkelijk uitziet is dat het absoluut niet. Je moet veel kennis, training en ervaring hebben om het slot met dit gereedschap te openen, zonder dat je schade toebrengt aan de airbags of het elektrische systeem van de auto.

Als je jouw autosleutels verloren bent of jezelf buitengesloten heeft, dan is het raadzaam om de hulp in te schakelen van een slotenmaker die gespecialiseerd is in autosloten. Zelf sleutelen aan je autodeur en -slot leidt doorgaans enkel tot schade en dus meer kosten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden