Koophuizen zoeken

Goed bezig met je huis met de waterontharder

Geplaatst op

Wanneer een woning veilig moet zijn zorgt men voor de juiste sloten op ramen en deuren. Maar wanneer het milieu ook belangrijk is en er ook nog eens geld bespaard kan worden dan is de waterontharder zeker een goede optie om te werken aan het volgende doel. 

Welke waterontharder past bij het huishouden?

Wanneer er dan toch eindelijk de beslissing genomen is dat naast de veiligheid van deuren en ramen ook het milieu en besparing aan bod komt, moet er op zoek gegaan worden naar een waterontharder. Wanneer er dan op internet gekeken wordt, is de ontdekking groot dat er verschillende soorten waterontharders zijn. Iedereen heeft verwachtingen, wensen en budget waar dan ook zeker rekening mee gehouden moet worden. Vergelijk daarom ook de waterontharders.

Wat doet de waterontharder?

De waterontharder zorgt er voor dat de hardheid van het water zachter wordt. Omdat hard water schadelijk is voor verwarmingselementen van huishoudelijk apparatuur is het beter dat het water zachter wordt. Ook heeft hard water invloed op de smaak van water en een negatief effect op de huid. Door de waterontharder wordt er voorkomen dat calcium en magnesium aan elkaar gaan hechten. 

Welke soorten waterontharder zijn er?

Er zijn een aantal soorten waterontharders. Door goed in te lezen wat ze doen wordt de juiste keuze gemaakt. Waterontharders zijn:

  • Waterontharder met magneet: Dit zijn de goedkoopste waterontharders en wat betreft installatie het eenvoudigst. Doordat er een magnetisch veld wordt gecreëerd zorgt dat er voor dat calcium en magnesium niet meer aan elkaar hechten in de leidingen. 
  • Waterontharder met zout: Dit is een duurdere oplossing. Deze waterontharder heeft 2 cilinders. Een filter met regeneratie zout en een filter met kunstharskorrels. Daardoor wordt het harde water afgevoerd in het riool en het zachter water gaat terug de leidingen in. 
  • Waterontharder met filters: Deze waterontharder is gemiddeld geprijsd. Het filtert niet alleen kalk maar ook bacteriën en virussen. Dit werkt met omgekeerde osmose. Er blijft zacht water over in de leidingen omdat het met grote druk gefilterd wordt. Er zal dan geen kalkdeeltjes meer in het water voorkomen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden