Koophuizen zoeken

Gietvloer in huis: zeer betrouwbaar

Geplaatst op

Als het gaat om een gietvloer, dat spul (hars, epoxy) ziet eruit als dikke verf, maar in plaats van alleen een coating, een oppervlakkig kleur, is het een duurzame, licht plastic uitziende coating die een chemische verbinding met de vloer zelf vormt. Het kan een beetje voelen als het coaten van je vloer met een zeer stroperige lijm die verhardt tot een stof die lijkt op  glanzende beton. Lees meer over deze schitterende vloer!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer wordt vaak gemaakt over beton. We hebben het hier in feite over het creëren van een duurzaam oppervlak, maar het beschermt het beton eronder. Epoxy is waterdicht, en beschermt het beton tegen waterschade.

Wat is een ideale kamer voor een gietvloer?

Het is erg slim om een gietvloer in de garage te realiseren. Wanneer de aangebrachte epoxy meer dan twee millimeter dik is, wordt het vloerbedekking genoemd. Wanneer het minder dan twee millimeter dik en meer toegepast als verf, dan heet het een epoxycoating.

Maar epoxycoatings moeten worden onderscheiden van garagevloerverf die epoxy bevatten. Garagevloerverf met epoxy zijn op water gebaseerde latex of acryl, deze bevatten “een deel epoxy,” wat betekent dat ze een klein beetje epoxy bevatten om ze een beetje duurzamer te maken. 

Veiligheid

De harsvloeren zijn veilig en betrouwbaar in gebruik. Dit komt omdat in tegenstelling tot de meeste marmeren en betonnen vloeren, deze vloerbedekking een anti-slip laag bevat die per ongeluk uitglijden en verwondingen voorkomt. De antisliplaag wordt onder de hoofdlaag aangebracht en zorgt voor steun en wrijving tijdens het lopen, slepen en bewegen over de vloer.

Hygiëne

De gietvloeren zijn hygiënischer dan alle andere vloeren op de markt. Dit komt omdat de gelamineerde laag op de top van de coating vlekbestendig is. Als er iets op valt, kun je het er gewoon afvegen zonder dat je te maken krijgt met vlekken. De laminering zorgt ervoor dat de vloer niet plakt en niet absorbeert. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden