Koophuizen zoeken

Ga voor groene energie met zonnepanelen op je koophuis

Geplaatst op

Heb jij onlangs een woning gekocht? Gefeliciteerd! Anno 2021 is dit vanwege de huizenmarkt een flinke prestatie. Mocht jij zonnepanelen op je woning willen plaatsen, dan is dat om verschillende redenen een goed idee. Onderstaand vertellen we je hier in ieder geval meer over!

Het is niet zo moeilijk om naar groene energie over te stappen. Gelukkig zijn er ook strenge eisen die vanuit de EU gesteld worden waardoor steeds meer gemeenten subsidies geven. Met deze subsidie wordt de investering vele malen lager. Zo wordt het ook mogelijk gemaakt om eerder geld te verdienen aan zonnepanelen. Op een gemiddelde woning zijn rond de 15 zonnepanelen te vinden waarmee de woning van stroom voorzien wordt. Als hier zuinig mee omgegaan wordt, dan is dit een zeer goede investering. Gemiddeld kan dit oplopen tot €10.000 of meer in 25 jaar. Dat is een aardig bedrag waar normaal veel meer werk voor geleverd moet worden.

De voordelen van zonnepanelen

Het belangrijkste motief om zonnepanelen aan te schaffen is het fiscale voordeel dat dit op kan leveren. Tevens kan er zowel als particulier alsmede door bedrijven BTW teruggevraagd worden bij de belastingdienst. Daarnaast zijn er veel gemeenten met een duurzaam bouwloket. Hier is het steeds vaker mogelijk om een subsidie aan te vragen en dat is top. Let wel op dat energiemaatschappijen hier allemaal andere tarieven voor hebben. Het is dus verstandig om dit te onderzoeken voordat de zonnepanelen geplaatst worden. Ook vindt er direct een waardestijging van de woning of het pand plaatst. Dit komt door de zonnepanelen, maar ook door het feit dat hiermee het energielabel wordt beïnvloed.

Hier moet je op letten

Het is belangrijk dat de zonnepanelen goed gemonteerd worden. Hiervoor is het noodzakelijk dat het dak geschikt is. Een rieten dak wordt bijvoorbeeld sterk afgeraden. Er wordt namelijk wel gewerkt met stroom en dit moet veilig gebeuren. Er zijn speciale profielbuizen waarmee de kabels tegen regen en wind beschermd kunnen worden, hierdoor loopt niemand het risico op schade. Zonnepanelen kan je het beste laten plaatsen door een professioneel bedrijf met een goede naam.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden