Koophuizen zoeken

De juiste vloer voor je woning

Geplaatst op

De juiste vloer kiezen voor een woning is lastig want je veranderd niet zomaar de vloer.

Want hoewel velen vloeren op elkaar lijken in materiaal zit veel verschil. De vloeren waar we het in deze blog over gaan hebben zijn: pvc, gietvloeren en laminaat. Elk vloer heeft zijn voor- en nadelen. We helpen je bij het kiezen voor de vloer die bij jou past.

Waarom pvc?

Pvc vloer is een voordelige optie met vele voordelen voor het onderhouden van de vloer. De vloer is makkelijk te leggen en kan tegen water vergeleken met houten vloeren die krom trekken als het in de vloer trekt. Je ziet vooral veel jonge gezinnen en ouderen dit soort vloeren hebben in hun woning aangezien het makkelijk schoon te maken is. Ook vele garages gebruiken dit soort vloeren omdat snel schoon zijn, bijna alles wat erop valt is zo schoon te maken zonder extra moeite. Ook zijn pvc vloeren een stuk harder en kunnen dus beter tegen krassen en deuken.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn in tegenstelling tot pvcvloeren minder voordelig, maar wel de luxere optie. De vloer is net zo makkelijk te plaatsen, want het is alleen gieten en glad maken. De vloer is van kunststof waardoor het net zoals pvcvloeren de voordeel heeft van waterbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken is. Ook is de vloer in meer kleuren verkrijgbaar en hierdoor ook meer je vrijheid geeft met het inrichten van je woning.

Laminaat

Laminaat is een tussenoptie vergeleken met pvc- en gietvloeren, het is zit qua prijs er tussen in, maar je bent meer tijd kwijt aan plaatsen omdat je het laminaat in elkaar moet klikken. Ook is het gemaakt van samengeperst hout, waardoor het bol kan staan door water. Echter kan de vloer wel tegen een stootje en wordt veel gekozen vanwege de tijdloze en casual look die de vloer heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden