Koophuizen zoeken

5 tips voor het opknappen van je badkamer

Geplaatst op

Heb je een nieuw huis gekocht of is je eigen badkamer toe aan vernieuwing? Het opknappen van je badkamer hoeft niet heel duur te zijn. Ook met een klein budget kun je badkamer weer even een frisse look geven. Zelfs een flinke schoonmaakbeurt kan al een enorm verschil maken. 

Maak een plan

Voordat je aan de badkamer begint of dingen sloopt waar je later spijt van krijgt, raden we je echt aan om een plan te maken. Wat wil je precies met de badkamer gaan doen? Welke spullen en/of materialen heb je hier eventueel voor nodig? En hoeveel gaat dit allemaal kosten? Goede voorbereiding is het halve werk. 

Het vervangen van de voegen

Gele voegen zijn een van de meest voorkomende problemen in de badkamer. De voegen geven je badkamer dan ook meteen een oude en viezige uitstraling. Daarom raden we je aan de kitranden te vervangen. Na het verwijderen van de ‘oude’ kitranden dien je de voegen goed schoon te maken en te schrobben met water en azijn. Hierna breng je een nieuwe kitlaag aan. 

Verkalkte douchekoppen en/of kranen

Verkalkte douchekoppen en kranen zijn niet altijd tegen te gaan, doordat de bodem in Nederland rijk is aan mineralen en kalk. Verkalkte douchekoppen en kranen kun je gelukkig ontkalken, waardoor ze er weer spic en span uitzien. We raden je aan om na het ontkalken van je kranen een waterontharder in gebruik te nemen. Door een waterontharder aan te schaffen zorg je ervoor dat je geen last meer krijgt van kalk op de kranen en/of douchekoppen. Meer weten over waterontharders? Bezoek dan de website van Waterontharder.com.

Een nieuw likje verf

Heb je muren zonder tegels in de badkamer of in het toilet? Een fris en nieuw laagje verf doet ook wonderen. Je zou eventueel ook voor een andere kleur kunnen gaan dan die nu op de muren zit. 

Nieuwe accessoires

Een leuk nieuw zeeppompje, wasmand of een fris douchegordijn. Alle kleine aanpassingen hebben veel meer invloed dan je denkt! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden