Koophuizen zoeken

3 Verschillende typen kunstgras voor in je tuin

Geplaatst op

Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in hun tuin. Kunstgras ziet er tegenwoordig best wel goed uit. Wel ligt het vooral aan het materiaal kunstgras dat je voor je voor- en/of achtertuin kiest. Naast het materiaal kun je ook vele verschillende kleuren kunstgras kopen. Het is maar net welk materiaal en welke kleur je voorkeur heeft. Om de keuze makkelijker te maken, vertellen we je graag meer over de verschillende soorten kunstgrassen.

  1. Kunstgras van Nylon

Dit is het sterkste type kunstgras dat op de markt verkrijgbaar is. Nylon kunstgras is bestand tegen zowel zwaar gewicht als hoge temperaturen zonder te vervilten of zijn oorspronkelijke vorm te verliezen. Dit maakt nylon gras een goede keuze voor vele verschillende doeleinden en toepassingen. 

Door de hoge kostprijs en de stugheid van de pool wordt het helaas niet vaak gebruikt voor achtertuinen. Mensen die dol zijn op golven schaffen wellicht wel nylon kunstgras aan, om in hun achtertuin te kunnen oefenen. 

  1. Kunstgras van polyethyleen

De meeste huiseigenaren kiezen voor kunstgras van polyethyleen in hun achtertuin. Dit typen kunstgras ziet er niet alleen supergoed uit, maar voelt ook zachter en natuurlijker dan de nylon variant. Wanneer je dit typen kunstgras combineert met een secundaire nylon rietmat, is je ‘grasmat’ goed bestand tegen weersomstandigheden en veel gebruik. Daarnaast houdt dit typen kunstgras geen geuren vast en spoelt viezigheid vrij snel en goed weg. Ook het onderhouden van kunstgras van polyethyleen is erg eenvoudig. Zorg er alleen voor dat je de mat af en toe harkt of borstelt, zo ziet het gras er altijd fris uit. 

  1. Kunstgras van Polypropyleen

Dit is niet alleen de goedkoopste optie voor kunstgras, maar het is ook de minst duurzame. Hoewel het een goede deal kan lijken voor de huiseigenaar die op jacht is naar een geweldig kunstgras koopje, is dit typen gras niet bestand tegen weersomstandigheden en veel gebruik. Polypropyleen  slijt zeer snel door zijn fijne textuur. Bovendien is het niet bestand tegen hoge temperaturen zoals nylon en polyethyleen dat wel zijn.  

  1. Conclusie

Ga dus altijd voor kunstgras gemaakt van polyethyleen of nylon! Het ligt er maar net aan wat je budget is! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van leuke tips bij het vinden van huizen.

Contactgegevens

Via info @ koophuizenzoeken .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden